Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Salem klättrar 10 platser i företagsrankingen

Klimatet för företagarna i Salem blir allt bättre och kommunen hamnar i år på plats 32 av Sveriges 290 kommuner, det är 10 platser bättre än förra året. Det visar Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner.

- Mycket glädjande att kunna konstatera att kommunen förbättrar sitt resultat med 10 placeringar och att Salems företagare upplever fortsatt positiva attityder till kommunens företagsklimat från våra tjänstemän och politiker, säger Stefan Almå (M), ordförande i Näringslivskommittén i Salem.

Förra året tappat Salem tre platser i rankingen, men det tar man alltså igen i år med ett stort kliv i rätt riktning, precis som tidigare år hamnar Salem bäst till av kommunerna på södertörn.

- Näringslivet är avgörande för kommunen, så att Salems företagare bland annat blivit nöjdare med oss tjänstemännens och politiker är mycket positivt, säger Jan Lorichs, som ansvarar för näringslivsfrågor i kommunen.

Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. Bäst i länet, och i hela landet, är Solna som toppar rankingen för tolfte året i rad. Solna skuggas av Sollentuna på femte plats. Årets klättrare i Stockholms län är Nykvarn som lyfter 76 placeringar och i år återfinns på plats 52. 

Totalt svarade över 30 0000 företag på årets enkät som genomfördes mellan januari och april 2019 av Demoskop på Svenskt Näringslivs uppdrag. Svarsfrekvensen från företagen var 49 procent. Rankingplaceringarna grundas till två tredjedelar på företagens betyg på hemkommunens företagsklimat och till en tredjedel på statistiska faktorer. Hela listan och mycket annat material om lokalt företagsklimat finns på www.foretagsklimat.se.

Läs mer om rankingen här
Läs mer om Salems Näringslivskommittén här

Senast uppdaterad 24 september 2019