Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ny återvinningsstation i Salem

Den 30 juni togs återvinningsstationen på Mosshagestigen bort och ersattes av en ny och större station på Söderby Gårdsväg. Detta gjordes tillsammans med Förpackningsinsamlingen (FTI) för att ytterligare underlätta för invånarna i Salem att återvinna.

Varje förpackning som går till återvinning gör skillnad. Ju fler som källsorterar, desto fler förpackningar kan få nytt liv samtidigt som behovet av ändliga naturresurser och onödiga utsläpp minskar. Det ska vara enkelt att källsortera sina förpackningar och nu har vi fått en ny och utökad återvinningsstation på plats i Salem på Söderby Gårdsväg.

Återvinningsstationerna är enbart till för hushållens förpackningar av papper, plast, metall och glas. För att det återvunna materialet ska få så bra kvalitet som möjligt är det viktigt att sortera rätt. Är du osäker på om något är en förpackning? Ta hjälp av FTI:s sorteringsguide på deras hemsida. 

Allmän information om källsortering:

Hitta allmän information om källsortering på sopor.nu

Senast uppdaterad 04 juli 2022