Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Lägenheterna i Norra Vitsippan färdiga tidigare än planerat - så gör du för att ställa dig i kö

De 108 lägenheter om 1-4 rum och kök som just nu byggs på Prästbodavägen 40-62 planerades stå inflyttningsklara i september 2021, men projektet har gått bättre än förväntat och lägenheterna står redo för slutbesiktning i juni. Det innebär att du som är intresserad och står i bostadskön kommer kunna ansöka om en lägenhet preliminärt i början på mars och att inflyttning beräknas ske i sommar.

NREP står bakom lägenhetsprojektet och är även fastighetsförvaltare. Förmedlingen av de klimatsmarta lägenheterna i Norra Vitsippan görs av Bostadsförmedlingen i Stockholm och det är på deras hemsida det snart kommer mer information om yta, planritning, hyra, våningsplan m.m.

Just nu kan du som står i deras kö skapa en mejlbevakning på projektet, det innebär att du får ett mejl när anmälan öppnar för lägenheterna i området. Även om du inte är medlem och står i bostadsförmedlingens kö kommer du kunna läsa mer om de olika lägenheterna och ta del av exempelvis hyreskostnad, planritning, bilder m.m.

Hela fastigheten är projekterad för netto-noll, vilket betyder att byggnaden förbrukar lika mycket energi som den producerar. Detta kommer att ske genom solceller, solpaneler, bergvärme och smart teknologi. Drygt hälften av lägenheterna som byggs vid Norra Vitsippan kommer i första hand att erbjudas till Salemsbor som redan är folkbokförda i kommunen. Därefter öppnar bostadsförmedlingen upp för ansökan för resterande lägenheter och för de personer som inte redan bor i Salem.

Så här gör du för att söka lägenhet i Norra Vitsippan

  • Registrera dig i Bostadsförmedlingen i Stockholms kö, det kostar 200 kronor per år.

  • När lägenheterna läggs ut för uthyrning i mars får du som skapat mejlbevakning på projektet ett mejl med information om att det nu går att söka bostad.

  • Ansök om de lägenheter du är intresserad av, på grund av den rådande pandemin erbjuds inte fysiska visningar men du får ta del av planritningar, lägenhetsdetaljer och eventuellt bilder på deras hemsida.

  • Om du uppfyller fastighetsägarens villkor för bostaden och har längst kötid kommer du därefter få ett bostadserbjudande som du antingen tackar ja eller nej till.

För mer information, besök bostadsförmedlingens hemsida.

På bostadsförmedlingens hemsida kan man läsa om hur man går tillväga för att ansöka och få en bostad.

På Skanskas YouTube finns ett klipp med mer information om projektet.

Senast uppdaterad 01 mars 2021