Distansutbildning för vuxenutbildningen samt SFI-skolan

Med anledning av den ökade smittspridningen och de restriktioner regeringen och Folkhälsomyndigheten gick ut med den 18 december har kommunens krisledningsnämnd beslutat att återinföra digital undervisning för samtliga elever på vuxenutbildningen och SFI-skolan. Uppdatering: Undervisningen kommer fortsatt ske på distans fram till den 1 april 2021.

Alla elever på vuxenutbildningen och SFI-skolan i Salem har fått information att studier omgående och fram till den 24 januari 2021 sker på distans. SFI-skolan i Salem har sedan tidigare en beredskap för hur distansundervisning ska gå till och lärarna är förberedda på detta.

Anledningen till distansundervisningen är att försöka bromsa takten i spridningen av covid-19 i samhället och att därmed avlasta sjukvården och skydda de mest sårbara från att smittas.

Nytt beslut den 20 januari 2021:

Med anledning av den rådande samhällssituationen har krisledningsnämnden  beslutat att förlänga perioden för distansundervisning. Vuxenutbildningen samt SFI-skolan kommer att fortsatt genomföra all sin undervisning på distans fram till den 1 april 2021.

Senast uppdaterad 22 januari 2021