"På tal om Salem" - kommunens taltidning

Från och med juni 2013 ger Salems kommun ut en taltidning för Salemsbor med lässvårigheter. Den kommer ut 11 gånger om året. En gång per månad med undantag för juli månad. Tidningen innehåller information och nyheter från kommunen samt evenemangstips.

Lyssna direkt här på webben

Du kan lyssna på taltidningen "På tal omSalem " direkt här på webben.

Prenumerera

Du som har nedsatt synförmåga, dyslexi eller andra lässvårigheter kan bli prenumerant på tidningen. Då skickas den gratis hem till dig. Tidningen är inläst på en cd av typen Daisy. En Daisy-skiva innehåller inläst tal lagrade i datafiler som mp3-format. Skivan är kapitelindelad och att lyssna på alla kapitel tar cirka en timme.

För att lyssna på skivan behöver du en Daisyspelare. Daisy-spelare kan lånas från biblioteken. Du som har en allvarlig synskada kan få låna en spelare via Stockholms läns landstings syncentral. Du kan också köpa en via Polarprint. En del nyare vanliga CD-spelare kan spela upp Daisy-skivor.

Publicerad 21 juni 2016