Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

På Salems webbplatser använder vi cookies för att webbplatserna ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies här.

Livsmedel

Mat ska vara god, näringsrik och av hög kvalitet. För att vara det måste den hanteras på rätt sätt. Bygg- och miljöenhetens kontroll bidrar till att du som konsument får bra och säkra livsmedel. Kontrollen utförs utifrån Livsmedelslagen, Livsmedelsverkets föreskrifter och EU-förordningar som bestämmer förutsättningarna för livsmedelshanteringen.

Det finns drygt 90 livsmedelsverksamheter i Salems kommun. Det är bygg- och miljöenheten som utför livsmedelskontroll i verksamheter som hanterar livsmedel som t.ex. restaurangkök, bagerier, förskole- och skolkök och andra verksamheter. Det är viktigt att notera att ansvaret alltid ligger hos livsmedelsföretagaren:

  • Att ha företaget registrerat enligt Livsmedelsverkets föreskrifter om livsmedelshygien.
  • Att servera, distribuera eller skänka bort säkra livsmedel (mikrobiologiskt, kemisk och fysiskt).
  • Att ha rätt märkta förpackningar och menyer.
  • Att allt som hanteras är spårbart.

Läs mer under "Vanliga frågor och svar" eller på Livsmedelsverkets hemsida.

Publicerad 18 april 2016