Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Nettans superskola

En ny skola öppnar i Salems kommun. Det är Nettan, före detta biträdande rektor på Säbyskolan, som nu vill att alla elever med särskild begåvning ska få en egen skola. Där ska deras utmanande kognitiva förmåga tas om hand av superba lärare.

Äntligen utmanas särskilt begåvade elever

Nettan öppnar dörren med ett stort leende. Skolan är helt nybyggd och den är tekniskt enormt utrustad.

- Vi vill satsa på barnen som oftast blir uttråkade i skolan för att de aldrig utmanas, de som är särskilt begåvade och som behöver lära nytt på nya sätt hela tiden, berättar Nettan.

Nettan berättar att söktrycket är stort.

Kritiska röster

Det finns kritik mot att satsa på de som är mer begåvade än andra. En rädsla är att de duktigaste lärararna söker sig till denna skolan istället. Helt enkelt kommer det att drabba elever i behov av stöd i skolan.

- Jag är väl medveten om kritiken men jag har också sett den andra sidan där de särskilt begåvade barnen tröttnar på skolan och slutar som hemmasittare. De blir bortglömda och ingen förstår varför. Det föreligger inga kognitiva svårigheter, tvärtom.

För att komma i kontakt med Nettans superskola maila till anegyl@salem.se

  • Det går också bra att ringa på tel:4680034944

Senaste protokoll från skolledningen

Särskilt begåvade elever - Skolverket

 

Senast uppdaterad 30 mars 2023