Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Salemniornas Sommarsalong

1-21 juni 2023 sker Salemniornas Sommarsalong på Glassbaren i Rönninge.
Sommarsalongen 2023 består av :

a) utställning 1 - 22 juni: texter och bilder som hänger uppe i trädgården
b) öppna specialdagar med musik, modevisning med mera.

1 juni kl 14 - 16.30 Rönningeskolan

2 juni kl. 14 - 16.30 Nytorpsskolan

7 juni kl. 14 - 16.30 Söderby Friskola

Niorna i kommunen kommer alltså gemensamt skapa en sjudande utställning som bjuder in till att möta kreativa uttryck: musik, dans, bild, text, musik, slöjd, foto, film, matlagning. Varje elev får utrymme att visa ETT uttryck och det är kopplat till skolans mål, och urvalet sker i dialog med lärare.

Det här är första gången som alla nior i Salem gör en gemensam utställning! Förra året när Rönningeskolan gjorde en sommarsalong här, blev gensvaret fantastiskt från många intresserade vuxna och elever.

Demokrati handlar om att uttrycka sig och att ta emot andras uttryck och ett demokratiskt arbetssätt är inskrivet som ett av skolans huvuduppdrag. Vi tycker det är roligt att låta unga människor ta plats på en offentlig plats som normalt inte förknippas med skolan och indirekt lyfta det livsviktiga arbete som sker i skolan.

Projektet har fått stöd av Kulturrådet och i processen ingår även skolbesök av författare, konstnärer och musiker, som ska inspirera till att utforska det egna kreativa uttrycket.

Arrangeras av MittForum ideell förening med stöd av Kulturrådet.