Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Parkera korrekt och håll avstånd på badplatser i sommar

När det är varmt ute är det många som vill åka och bada och då är det vanligt med stora folksamlingar. Därför är det väldigt viktigt att inte glömma bort att hålla avstånd till andra, undvika överfyllda badstränder och se till att man parkerar korrekt så att man inte hindrar utryckningsfordon.

Just nu gäller nationella rekommendationer i hela landet, vilket inkluderar att hålla avstånd till andra människor och undvika miljöer med trängsel (läs mer om rekommendationerna på Folkhälsomyndighetens hemsida). Trots att många restriktioner gällande max antal personer med mera har lyfts och vi nu har möjlighet att samlas i större grupper så är det fortfarande viktigt att visa hänsyn och respekt för ens omgivning, speciellt vid badstränder.

– Vi ser en problematik i en överfylld parkering som dessvärre kan blockera utryckningsfordon. Promenera gärna eller ta cykeln till badet, och om man måste ta bilen och det inte finns lediga parkeringsplatser så får man åka och bada någon annanstans. Felparkerade bilar som kan blockera räddningstjänsten bogseras bort, säger Richard Buske, tf säkerhetssamordnare.

Vid frågor om Möllebadet, kontakta kommunens entreprenör Gabsam AB på 076-230 58 26 eller på mollebadet@gmail.com.

Senast uppdaterad 15 juli 2021