Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Nu öppnar Salems idrottshallar upp idrottande för unga födda 2002 och senare

Krisledningsnämnden har beslutat att öppna upp kommunens idrottsanläggningar för organiserad barn- och ungdomsidrott för unga födda 2002 och senare. Sedan tidigare har idrottshallarna öppnat upp för unga födda 2005 och senare, men nu gäller detta även äldre ungdomar.

I linje med rekommendationer från Folkhälsomyndigheten har kommunen beslutat att öppna upp kommunens idrottsanläggningar för organiserad barn- och ungdomsidrott även för unga födda 2002-2004. Detta gäller från och med lördag den 6 februari. Sedan den 25 januari har idrottshallarna öppet för barn och unga födda 2005 och senare.

Att kommunens idrottsanläggningar öppnat upp för barn- och ungdomsidrott ställer fortsatt höga krav på att arrangörer minimerar risken för trängsel vid till exempel vid in- och utpassering. Omklädningsrummen fortsätter att hålla stängt och vi uppmanar alla att byta om hemma samt följa de rekommendationer som föreningarna har för att idrotta smittsäkert.

Nytt beslut den 11 februari 2021: 

Från den 25 januari öppnade kommunen för verksamhet i kommunens sporthallar för ungdomar födda 2002 och senare. De mindre får max ta emot 25 stycken deltagare och de större sporthallarna får max ta emot 30 deltagare och omklädningsrummen måste hållas stängda. Krisledningsnämnden har nu tagit beslut om att ej tillåta träningsmatcher inomhus. Anledningen är att minska smittspridningen mellan kommuner då matcher ofta innebär resor och kontakt med många andra personer. 

 

Senast uppdaterad 11 februari 2021