Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Denice Brännström är vinnare av årets idrottsstipendium

Salems kommuns idrottsstipendium 2020 går till Denice Brännström som är tränare för Salemgymnasterna. Stipendiet på 10 000 kronor tilldelas årligen till en förtjänt person/personer som gagnar eller har gagnat kommunen och dess innevånare.

Denice Brännström är en välutbildad tränare i Salemgymnasterna. Hon har en bakgrund som gymnast och började som tränare när hon var 14 år, då i Tullinge. Nu är Denice inne på sitt 21:a år som tränare och varit i Salemgymnasterna i 7 år och tycker om att utveckla gymnasterna på flera olika plan inte bara rent tekniskt.

– Jag tycker om kontakten med varje person. Att se helheten och även kunna utveckla personens självkänsla genom gymnastiken, säger Denice.

Denice sitter även i Salemgymnasternas styrelse där hon är kvalitetsansvarig för hela föreningen. Det innebär att hon har mycket kontakt med ledarna och att få träningarna kvalitativa både teknikmässigt men även på det pedagogiska planet.

Den grupp som Denice tränar idag är flickor födda 2004-2007. Gruppen har som mål att kunna delta på USM till våren. Det blir i så fall första gången som Salemgymnasterna ställer upp på den nivån. 


Denice Brännström är 2020 års vinnare av idrottsstipendiet.Denice Brännström är tränare i Salemsgymnasterna och sitter även i deras styrelse. Bild: Celine Hultin.

Idrottsstipendiet

Idrottsstipendiet kan utdelas för förtjänstfulla eller lovande insatser, till ledare eller aktiva inom idrottsrörelsen i Salems kommun.

Stipendiet är på 10 000 kr och delas ut av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Erik Glimvik (M) i samband med kommunfullmäktigemötet den 10 december kl 19.00 i Stora Murgrönan i Salems bibliotek.

Motivering

Kultur- och fritidsnämnden ger Denice Brännström 2020 års idrottsstipendium med följande motivering:

Kultur- och fritidsnämnden vill uppmärksamma en erfaren ledare för förtjänstfulla insatser i en idrott främst för flickor. Denice Brännström är en motiverande ledare och förebild inom Salemgymnasterna som får unga flickor att tro på sig själva, samarbeta med andra och att utmana sina gränser både under gymnastikpass och utanför idrottshallen. 

Mer information

Erik Glimvik
Kultur- och fritidsnämndens ordförande
erik.glimvik@salem.se

Annika Holmertz
Fritidskonsulent
annika.holmertz@salem.se
08-532 599 13

Senast uppdaterad 03 december 2020