Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Badramp på Möllebadet. Foto: Harald Warelius

Möllebadet har fått en tillgänglighetsanpassad badramp

Lagom till badsäsongen har en badramp för personer med funktionsnedsättning kommit på plats vid Möllebadet i Salems kommun. Badrampen kan användas av alla, exempelvis personer med sämre simkunnighet eller personer med funktionsnedsättning.

Det var det kommunala rådet för funktionshinderfrågor som väckte idén om en badramp på Möllebadet. Rådet sökte bidrag via Länsstyrelsens lokala naturvårdssatsning (LONA) och fick sin ansökan om att bygga ett tillgänglighetsanpassat utebad beviljad. Rampen som nu ligger på plats gör det möjligt både att gå ut i vattnet med hjälp av ledstängerna, eller ta sig ut med vattentålig rollator eller rullstol för ett dopp.  

Rullstol för bad finns att låna

Förutom badrampen har även en asfalterad gång ner till rampen anlagts och en rullstol som tål vatten kommer gå att låna i kiosken på Möllebadet. Badrullstolen ger upplevelse och livskvalitet även till de som inte har möjlighet att ta ett dopp utan hjälpmedel.

Senast uppdaterad 19 juni 2019