Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Årets valborgsmässofirande inställt

Med anledning av den rådande samhällssituationen och regler gällande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har krisledningsnämnden beslutat att ställa in årets valborgsmässofirande.

Regeringen har tidigare tagit beslutet att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inte får ha fler än åtta deltagare. Detta innebär att polisen kan ställa in eller upplösa en allmän sammankomst eller offentlig tillställning som bryter mot detta. 

I linje med regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer har kommunen därför fattat beslut om att ställa in årets valborgsmässofirande som traditionsenligt brukar ske i Skönviksparken den 30 april. 

Förbud mot att samlas i stora grupper 

Enligt regeringens tillfälliga begränsning får inte fler än åtta personer vistas i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för att exempelvis elda. Polisen har därför möjlighet att upplösa en allmän sammankomst eller offentlig tillställning som hålls i strid med regeringens förbud.

För mer information, kontakta Rolf Johansson, kultur- och fritidschef, på rolf.johansson@salem.se.

Läs mer om regeringens beslut på deras hemsida.

Läs mer om allmänna sammankomster på polisens hemsida.

Senast uppdaterad 13 april 2021