Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Två digitala hastighetsskyltar monteras upp på Sandbäcksvägen

Kommunen har mottagit en skrivelse från boende på eller i närheten av Sandbäcksvägen beträffande trafiksituationen på Sandbäcksvägen, specifikt mellan Norrbergavägen och Soldalsvägen. För att åtgärda problemen och förbättra trafiksituationen på Sandbäcksvägen kommer två digitala hastighetsskyltar monteras upp.

Boende påpekar i skrivelsen att det största problemet är höga hastigheter då vägen har en relativt lång raksträcka. Andra problem som upplevs är exempelvis en hög ljudnivå och svårigheter att korsa vägen. 

För att minska problemen med fordon som kör i för höga hastigheter har kommunstyrelsens tekniska utskott beslutat att två digitala hastighetsskyltar monteras på Sandbäcksvägen. Förfrågan om ytterligare ett övergångsställe avslås av det tekniska utskottet.

Mätningarna visar att hastighetsgränserna fungerar i de flesta fall. Medelhastigheten ligger på 41 km/h. Ett ytterligare övergångsställe på sträckan är inte motiverat med hänsyn till att det finns två övergångsställen i närheten på vägavsnittet, säger Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens tekniska utskotts ordförande.

För mer information, kontakta Linda Brander, gatu- och trafikingenjör, på linda.brander@salem.se.

Senast uppdaterad 09 mars 2021