Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Beslut om nya huvudleder i Salem

Kommunstyrelsens tekniska utskott har beslutat att Skyttorpsvägen, Säbytorgsvägen och Säbyvägen ska omvandlas till huvudleder.

Idag finns det fyra vägar som är reglerade som huvudleder i Salems kommun; Dånviksvägen, Stationsvägen, Salemsvägen och Söderby Gårds Väg. Det har uppmärksammats att det finns fler vägar i kommunen som har en tydlig karaktär av huvudled men som inte är reglerade därefter. Målet är att regleringen på kommunens vägar ska vara konsekvent för att öka trafiksäkerheten och undvika förvirring för trafikanterna.

Nya huvudleder 

På kommunstyrelsens tekniska utskott i januari beslutades det att Skyttorpsvägen, Säbytorgsvägen och Säbyvägen ska omvandlas till huvudleder. 

Andra större vägar såsom Söderbyvägen, Rönningevägen, Sandbäcksvägen, Uttringe Gårds väg, Uttringevägen och Prästbodavägen har inte samma tydliga karaktär av huvudled utan ska istället regleras med väjningsplikt eller stopplikt vid alla korsningar för att uppnå en konsekvent reglering.

Information

De nya trafikreglerna beräknas träda i kraft till sommaren. Mer information kommer att tillhandahållas när det närmar sig.

 

Senast uppdaterad 06 februari 2020