Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Kommunens gång- och cykelåtgärder 2021

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Salems kommun planerar varje år för diverse gång- och cykelåtgärder. Under detta år planeras gång- och cykelanslutningar till bostäderna i Norra Vitsippan samt ett gång- och cykelstråk mellan Hagsätervägen och Sandbäcksvägen.

Gång- och cykelanslutningar till Norra Vitsippan

I september 2021 är det dags för inflytt i de nya hyresbostäderna i området Norra Vitsippan som ligger på Prästbodavägen. Två anslutningar till gång- och cykelvägnätet ska byggas till det nya området, se markeringarna i rött på bilden nedan. Anslutningarna håller på att anläggas just nu och planeras stå färdiga i slutet av sommaren/början på hösten.

Två gång- och cykelanslutningar planeras till lägenheterna på Prästbodavägen. Högerklicka på bilden och välj "Öppna bild i ny flik" för större bild.

Gång- och cykelstråk Hagsätervägen - Sandbäcksvägen

Grusstigen mellan vändplatsen på Hagsätervägen och gång- och cykelvägen vid Sandbäcksvägen ska göras om till ett 2,5 meter brett GC-stråk i packat grus med belysning. Sträckan är cirka 240 meter lång, se den röda markeringen i bilden nedan. GC-stråket planeras byggas under hösten och färdigställas innan årsskiftet.

En gruspackad gång- och cykelväg planeras mellan Hagsätervägen och Sandbäcksvägen. Högerklicka på bilden och välj "Öppna bild i ny flik" för större bild.

Har du några frågor? Kontakta Linda Brander, trafikplanerare/gatuingenjör, på linda.brander@salem.se.

Senast uppdaterad 01 juli 2021