Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Föreslagna förändringar för buss 745

I ett förslag från trafikförvaltningen gällande SL-trafiken i Salems kommun föreslås att buss 745 ska ställas in under högsommaren och att linjen ska sträckas från Söderby till Uttran. Något som Salems kommun ser väldigt kritiskt på.

Trafikförvaltningen skickar ut förslag på förändringar i kollektivtrafiken till de kommuner som berörs av dem. Förslaget till Salems kommun gäller främst pendlar busslinjen 745 som idag går mellan Söderby och Fridhemsplan. Förslaget innebär bland annat att busslinjen dras in under högsommaren. Den större förändringen som föreslås är att linjen ska sträckas från Söderby till en ny hållplats vid nybyggnadsområdet Sandstugan i Uttran.

- Det vore helt oacceptabelt för Salem om SL förlängde buss 745 så att den ska starta i Botkyrka. Bussen är redan idag hårt belastad och om en sådan förändring skulle genomföras finns det risk att bussen är fullsatt när den når oss, säger Lennart Kalderén (M) kommunstyrelseordförande.

Den förändring som kommunen hellre ser är tätare avgångar för busslinje 731. Detta för att minska trycket på pendlarparkeringen vid Rönninge station. Kommunen vill även se att denna linje även trafikeras kvällar och helger.

- Det är väldigt viktigt att vi får statistik så vi kan följa upp hur ringbussen 731 fungerar i södra Rönninge. Fler rönningebor behöver anlita bussen och då behövs också fler turer, allt för att minska trycket på infartsparkeringen vid Rönninge station, säger Lennart Kalderén (M) kommunstyrelseordförande.

Senast uppdaterad 31 maj 2019