Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Asfalteringsarbete i Rönninge centrum

Mitt i morgonens rusningstrafik skedde i morse ett större asfalteringsarbete vid rondellen i Rönninge centrum. Arbetet utfördes av en entreprenör som varken informerat kommunen om detta eller skickat in en så kallad trafikanordningsplan för arbetet.

Det hela berodde på att man tidigare bytt ut en dålig HSP-kabel vid cirkulationsplatsen. För att göra det har entreprenören under en tid utfört schaktarbeten i trottoar och över övergångsställen, detta enligt godkänd trafikanordningsplan. Det som skedde idag var att de återställde asfalten kring området som tidigare varit schaktat. 

Kommunen var ej informerad om att asfalteringen skulle göras vid denna opassande tidpunkt, ingen trafikanordningsplan för återställning har heller inkommit till kommunen. En trafikanordningsplan är en ansökan till kommunen om att utföra arbete på offentlig plats som påverkar gående, cyklister eller motorburen trafik. Planen ska vara granskad och godkänd av kommunen innan ett arbete får påbörjas. 

Vi ber om ursäkt för det besvär det medförde och har givetvis varit i kontakt med entreprenören för att förhindra att detta händer igen. 

Senast uppdaterad 08 oktober 2019