Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Stort intresse för arbete inom vård och omsorg

Den rekryteringskampanj som Salems kommun startade i slutet på april har varit väldigt lyckad. Hittills har vi fått in 265 ansökningar till rollerna sjuksköterska, undersköterska, socionom och från de som saknar utbildning och erfarenhet men som vill ge en hjälpande hand.

Coronaviruset har lett till extremt hög arbetsbelastning för all vård- och omsorgspersonal i hela Stockholms län. För att kunna fortsatt trygga god vård och omsorg nu och i sommar och höst påbörjade kommunen en rekryteringskampanj i slutet på april för att säkerställa tillräckligt med personal. Yrkesrollerna som eftersöks är sjuksköterskor, undersköterskor och socionomer, och dessutom söker kommunen personer som saknar vårdspecifik utbildning och erfarenhet, men som vill hjälpa till på de sätt de kan inom vård och omsorg.

Sista ansökningsdag för samtliga tjänster är den 17 maj, men vi kan nu med glädje berätta att vi hittills fått in 265 ansökningar till de olika tjänsterna. Vi fortsätter uppmuntra er att ansöka till tjänsterna tills den 17 maj. Ansvariga går löpande igenom samtliga ansökningar och alla sökande, oavsett om de går vidare i processen eller inte, kommer att få återkoppling från Salems kommun så snart som möjligt. 

– Medarbetarna inom vården och omsorgen gör fantastiska insatser dagligen i denna mycket svåra situation. Vi arbetar nu för att göra ett fortsatt gott arbete möjligt och rekryterar mer personal till verksamheterna. Arbetet är viktigt och man får möjlighet att arbeta i en professionell organisation med starkt engagemang för patienter och brukare. Vi är glada över det visade intresset och hoppas också att fler söker sig till oss, säger Ulf Haraldsson, HR-chef Salems kommun. 

Läs mer om tjänsterna på salem.se/vibehoverdig.

Senast uppdaterad 08 maj 2020