Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Minskat antal bostadsinbrott i Salem

Efter ett mörkt år 2018 ser vi en positiv utveckling av antalet inbrott i kommunen. Under 2019 skedde en minskning av antalet bostadsinbrott med drygt 32 %, vilket är det lägsta antalet inbrott sedan 2015.

- Ett positivt tecken även om det är förödande för de som ändå drabbas av bostadsinbrott. Jag är övertygad om att samarbetet i Grannsamverkan har gett resultat, inte minst med den "beredskap" som visas på sociala medier, säger Lennart Kalderén, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen driver, tillsammans med lokalpolisområdet Södertälje och engagerade kommuninvånare konceptet Grannsamverkan. Konceptet går ut på att vara mer vaksam i sitt bostadsområde och på ett trevlig och nyfiket sätt öka kontrollen i det område man bor i och på så sätt minska antalet inbrott. Konceptet innehåller även en del fysiska tips och råd som har att göra med exempelvis lås och larm.
Är du intresserad av grannsamverkan och vad du kan bidra med för att fortsätta den positiva trenden med minskade antal inbrott? Kommunen håller utbildningar i grannsamverkan två gånger per år, nästa tillfälle är den 2 mars. Som grannsamverkare får du, från kommunen, bland annat månatliga tips och råd om hur du kan minska risken för inbrott i ditt bostadsområde men också varningar, om vi ser att bostadsinbrotten i ditt område börjar öka.

År och antal inbrott
2019
45

2018
67

2017
53

2016
55

2015
34

Läs mer om grannsamverkan här

Senast uppdaterad 16 januari 2020