Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Konstaterad smitta i Salem

Vi har bekräftade fall av coronavirusinfektion covid-19 på några enheter inom äldreomsorgen i Salems kommun. För de flesta är covid-19 en lindrig sjukdom. Fokus ligger nu på att begränsa smittspridning för att skydda de grupper som löper ökad risk att få allvarliga symtom. Det vill säga äldre och personer med allvarlig underliggande sjukdom.

Salems kommun samverkar med ansvariga myndigheter för hanteringen av coronaviruset. Verksamheter har upparbetade rutiner och har vidtagit ett antal skärpta åtgärder för att minska smittspridningen. Personalen följer och arbetar efter riktlinjerna från Vårdhygien och region Stockholm.

- Vi har stor förståelse för att den här situationen kan skapa oro och vi tar den på stort allvar. Vi har vidtagit åtgärder och säkerställt rutiner för att skydda både de som bor och arbetar inom våra verksamheter så att alla rutiner följs. Nu måste vi alla fortsätta hjälpas åt med att begränsa smittspridningen och det är viktigt att vi följer rutiner och riktlinjer som finns, framförallt att hålla en god basal hygien och att stanna hemma när man är sjuk, säger Jenny Thorsell, chef på socialförvaltningen i Salems kommun.

Kontakt
Jenny Thorsell
Förvaltningschef
Socialförvaltningen
jenny.thorsell@salem.se
08-532 597 20

Senast uppdaterad 24 mars 2020