Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Kommunen reagerar på helgens allvarliga skadegörelser

Under helgen har det skett skadegörelse på kommunens lokaler, bland annat en förskola och en skola.

- Om man tänder på ett förråd på en skolgård kan hela skolan brinna ned, vilket kan drabba hundratals elever och lärare. I ett annat fall har några greppat en trädstam och kört in som ett spett genom ett skolfönster. Hur tänker man då? I ett tredje fall har en grupp i mindre tonåren, enligt vittne, gett sig på att krossa 22 fönster på en förskola, i fullt dagsljus. Förskolebarn och personal möts av glassplitter överallt och får krympa ihop verksamheten. Vandaliseringen är så allvarlig och stötande för alla kommuninvånare att det är dags att markera, säger Lennart Kalderén, kommunstyrelsens ordförande.

Skadegörelsen är polisanmäld och kommunen har vidtagit åtgärder för att säkerställa att verksamheterna kan fortgå under trygga förhållanden. Varken barn, elever eller vårdnadshavare ska ha drabbats av detta. Ingenting ska heller ha blivit stulet från lokalerna. Har du någon information om helgens skadegörelse, kontakta polisen på 114 14. Ser du pågående skadegörelse, kontakta polisen via 112.

- Vandalisering är ett brott. Det finns inga sociala ursäkter för att begå den här typen av gärningar. Vi måste tala om moralen, det finns det som rätt och det som är fel. Den som kastar stenen eller tänder på måste ha klart för sig att det är en kriminell handling. Kommunen har särskilda satsningar på fritidsgård, fältinsatser kvällstid, väktare och ordningsvakter. Som representant för kommunen måste jag också vädja om ett ökat föräldraansvaret. Håll reda på vad dina ungdomar har för sig när de är ute! Tala med dem om vandalisering och dess följder för oss alla, säger Lennart Kalderén.

Salems kommun har sakkunnig personal som kan ge råd och stöd i hur du kan prata med dina barn och ungdomar. Kontakta gärna “Växthuset” om du har frågor.
Telefon: 08-5325 9809
Klicka här för att komma till Växthusets hemsida

Senast uppdaterad 27 maj 2019