Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Hösthälsning från kommunstyrelsens ordförande

Vi står nu inför en höst med fortsatt osäkerhet om hur vårt vardagliga liv ska anpassas till covid-19-pandemin. Pandemin har orsakat stor sorg och svåra påfrestningar för oss alla, mer betungande för några men förändrade levnadsvillkor för många. Vi ser positivt på början av hösten: antalet avlidna är nästan nere på noll, antalet nya fall är få och skolorna ska starta upp höstterminen.

Höstens resande i kollektivtrafiken är dock en utmaning. Ännu så länge råder rekommendationer om att arbeta hemma så gott det går. Våra äldre har det tröttsamt och jobbigt med att leva isolerat för att undvika smittspridning. När vi summerar sommarens utveckling här i kommunen verkar det mesta ha flutit på bra utan larmsignaler. En del av kommunens dagliga verksamheter öppnar nu åter, dock inte äldreboendena där besöksförbud fortfarande råder.

Vi hoppas nog alla att vi går mot en lättnad i restriktionerna och att produktionen i arbetslivet kan återvända till normal nivå. Men det är bara att konstatera att vi fortfarande har en tid i gråzon kvar då ovissheten finns om hur snabbt det kan klarna helt. Och då handlar det bara om att fortsatt mana till att hålla i och hålla avstånd. Att hålla i när det gäller längtan till umgänge i större församlingar och istället hålla avståndet i snabbköpskön och på restauranger, att använda de praktiska hjälpmedel som finns för att hålla kontakten med nära och kära. Smittskyddsläget i de kommunala verksamheterna är gott. Kommunens personal inom äldreomsorg, hemtjänst, skola och förskola m m, har gjort ett jättejobb under de gångna månaderna. Vi har bra koll på arbetssätt, skyddsåtgärder och tillgång till skyddsutrustning. Jag kan också intyga att ledningsfunktionerna fungerar bra, ytterst har vi kommunens krisledningsnämnd som har kontakt minst en gång i veckan. 

Som sagt: håll i, håll ut och håll avstånd så inväntar vi besked om bättre tider!

Lennart Kalderén, kommunstyrelsens ordförande

Senast uppdaterad 17 augusti 2020