Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Byggstart av skolan och idrottshallen i Fågelsången försenas

Byggnationen av Fågelsångens skola och idrottshall nära Salems centrum kommer att bli fördröjd. Dessa förseningar sker på grund av överklagande av upphandlingen. För tillfället går det inte att fastställa datum för byggstart.

I Fågelsångens skola och idrottshall kommer det att finnas allt från en tillfällig förskola till en permanent verksamhet för samtliga årskurser i grundskolan. Totalt beräknas cirka 500 elever kunna gå i skolan när den är färdigbyggd. Idrottshallen intill skolan kommer kunna användas för många ändamål och kommer enkelt kunna delas av på mitten för att ge utrymme för olika aktiviteter. Läktarna kommer kunna rymma cirka 300 sittande åskådare i totalt två plan.

Planen har tidigare varit att Fågelsången ska stå klart till 2021, men på grund av att andra parter överklagat upphandlingen av byggnationen så saknar kommunen ett datum för byggstart. Just nu ser överklagandet av upphandlingen ut att ta ett halvår, och i värsta fall längre än så. När bygget väl kommer igång beräknas skolan och idrottshallen stå klara inom 36 månader.

 Salem är i behov av en ny skola och förbättrade möjligheter till idrott och föreningsverksamhet, inte minst för att vara en attraktiv kommun för barnfamiljer. Det är jättetråkigt att överklagandet av tilldelningsbeslutet tar en sådan här lång tid, säger Mats Bergström, kommundirektör.

 Hela situationen är väldigt olycklig och inte vad vi planerat. Vi hoppas att vi kan påbörja byggnationen så snart som möjligt så att våra invånare i Salems kommun får ta del av den efterlängtade skolan och idrottshallen i Fågelsången, säger Bo Thoor, projektledare för Fågelsången.

Senast uppdaterad 11 maj 2020