Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Salems kommuns medborgarlöfte 2021-2022

Salems kommun och lokalpolisområde Södertälje ska under 2021 och 2022 gemensamt arbeta med att öka tryggheten i kommunens centrum och offentliga miljö och samtidigt arbeta för en tryggare hemmiljö med fokus på bostadsinbrott.

Medborgarlöftet har tagits fram för att bidra till ett mer effektivt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Genom medborgarlöftet vill Salems kommun och polisen engagera och involvera medborgarna i det lokala samhället. 

Under åren kommer kommunen och polisen bland annat att genomföra trygghetsvandringar, bedriva ett aktivt arbete mot de som brukar och säljer narkotika samt fortsätta verka för fler grannsamverkansområden. Många aktiviteter under året kommer ni som medborgare kunna ta del av och vi hoppas att vi kommer att träffa er på våra utbildningar och vandringar, antingen digitalt eller fysiskt, beroende på vad omständigheterna tillåter. 

Det här ska vi åstadkomma tillsammans

Målet med medborgarlöftena är att öka tryggheten, förebygga brott, öka medborgarnas och lokalsamhällets delaktighet i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet, samt att stärka förtroendet för polisen. Tillsammans med polisen hoppas Salems kommun kunna uppfylla alla löften, och tillsammans med medborgarna skapa ett tryggare samhälle.  

Här kan du läsa medborgarlöftet i sin helhet.

Senast uppdaterad 23 mars 2021