Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Mentorprogrammet Kv(in)na - en integrationssatsning för kvinnor och tjejer

Kv(in)na är ett nytt samarbete mellan Nya Kompisbyrån och Salems kommun samt fem andra kommuner i Stockholmsregionen. Projektet syftar till att stärka integrationen i kommunerna genom mentorskap.

Vad är Kv(in)na?

I mentorprogrammet Kv(in)na matchar Nya Kompisbyrån etablerade kvinnor som är sysselsatta med kvinnor och tjejer som är nyanlända, utrikesfödda samt svenskfödda tjejer med utrikesfödda föräldrar. Matchningarna kommer att skapa ett ömsesidigt utbyte för mentorparen och bidra till ett utökat nätverk för adapeterna med målet att det på sikt leder till arbete och studier. 

Läs mer om Kv(in)na på www.nyakompisbyran.se/kvinna.

Hur anmäler jag mig till programmet?

För dig som vill delta i mentorprogrammet, är anmälningsprocessen väldigt enkel. På www.nyakompisbyran.se/kvinna intresseanmäler du dig och sedan matchar Nya Kompisbyrån ihop mentorpar utifrån de frågor som besvaras i anmälan. När en matchning är gjord meddelas båda parter via mejl och SMS. Efter det blir varje mentorpar inbjudna till en uppstartsträff. Nya Kompisbyrån kommer under träffen ge information, tips och vägledning till mentorparen.

Mentorparen ansvarar därefter tillsammans för att träffas minst tre gånger under en period på sex månader. Mentorparen kommer även bjudas in till  olika nätverksträffar.

Kontakt

Har du några frågor? Hör gärna av dig till kvinna@nyakompisbyran.se.

Senast uppdaterad 23 mars 2021