Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Kraftig minskning av inbrott i Salem

Kommunen ser en kraftig minskning av antalet inbrott i Salem under det gångna året. Jämfört med 2020 så har vi haft en minskning på 56 % när det kommer till inbrott och försök till inbrott i villa och lägenhet i kommunen. Om vi endast ser till fullbordade inbrott är minskningen ännu större, med nästan 63 % färre inbrott 2021 mot 2020. Dessa är det lägsta nivåerna kommunen haft på flera år.

– Det kan till viss del bero på den rådande coronapandemin, men det levde vi med även under 2020 och då såg vi inte denna minskningen. Den kraftiga minskningen kan delvis bero på den fantastiska grannsamverkan vi har i kommunen. Vi har under 2021 utökat antalet grannsamverkansområden och vi ser att flera är aktiva inom grannsamverkan och att det ger resultat, säger kommunens säkerhetssamordnare Victoria Skynäs.

Vad är grannsamverkan?

Grannsamverkan är en effektiv brottsförebyggande metod. Syftet med grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sitt hem, vilket avskräcker och försvårar för tjuven. Målet är att minska brottsligheten samt öka tryggheten, och därmed också trivseln i bostadsområden. 

Vill du och dina grannar starta grannsamverkan? Anmäl er till nästa digitala grannsamverkansutbildning som hålls den 1 februari 2022 av Södertälje kommun. För mer info och anmälan, se salem.se/grannsamverkan 

Senast uppdaterad 21 januari 2022