Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Från 1 oktober öppnar Salems äldreboenden för besök

Med anledning av regeringens hävning av besöksförbudet från och med 1 oktober kommer även Salems kommun att tillåta besök på äldreboenden men med vissa restriktioner.

Efter den första oktober kommer boende på äldreboenden i Salems kommun att kunna ta emot fler besökare. De boendes trygghet är vår prioritering, därför kommer besöken i första hand ske i gemensamma lokaler utifrån de rekommendationer som redan finns. I mesta möjliga mån ska besöken även vara förbokade för att det ska finnas möjlighet för verksamheten att planera och se till att besöken kan ske med så liten risk för smittspridning som möjligt.

Det är även fortsättningsvis viktigt att inte komma med förkylningssymtom vid besöket och hålla sig till Folkhälsomyndighetens generella rekommendationer som att vara noga med att fortsatt hålla avstånd, tvätta händerna och undvika onödiga resor med kollektivtrafiken med mer.

Beslut om att häva besöksförbudet fattades på en extrainkallad krisledningsnämnd den 16 september.

Vid ytterligare frågor, kontakta Åsa Bergström, verksamhetschef för äldreomsorgen, på asa.bergstrom@salem.se eller på 08-532 597 85.

Senast uppdaterad 18 september 2020