Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ett annorlunda Valborgsfirande i år

Valborgsmässoafton är en traditionell högtid som många vill fira, speciellt unga. På grund av den rådande smittspridningen kommer årets valborgsfirande dessvärre att bli annorlunda än tidigare år. Många vill dock fortfarande samlas i grupp och fira högtiden. Därför uppmanar vi alla föräldrar och vårdnadshavare att hålla koll på sina barn under Valborg och se till att de undviker stora folksamlingar, håller avstånd och visar respekt för sina medmänniskor.

Kommunens insatser under Valborgsmässoafton

Med anledning av den rådande samhällssituationen och regler gällande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har krisledningsnämnden beslutat att ställa in årets valborgsmässofirande.

För att säkerställa en lugn och trygg valborgsmässoafton kommer vi, som vanligt vid högtidliga firanden, genomföra trygghetsskapande insatser. Vi kommer bland annat att ha fritidsfältare, socialfältare och bevakningspersonal på plats runt de platser där många ofta samlas. 

Gästvandra med Nattvandrarna i Salem

Även ni som har möjlighet att vandra runt Salem för att bidra till en trygg och säker miljö uppmuntras att göra det. Nattvandrare i Salems kommun planerar att vandra omkring kommunen på fredag, samling sker kl 20.30 vid fritidsgården Huset på Säbytorgsvägen 16 och du som förälder, vårdnadshavare eller annan vuxen är självklart välkommen att gästvandra med dem.

Vid folksamlingar med alltför många människor

Enligt regeringens tillfälliga begränsning får inte fler än åtta personer vistas i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Polisen har därför möjlighet att upplösa en allmän sammankomst eller offentlig tillställning som hålls i strid med regeringens förbud.

Senast uppdaterad 27 april 2021