Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Svenskt näringslivs enkätundersökning

Enligt en undersökning som görs av Svenskt Näringsliv varje år så är företagsklimatet i Salems kommun det bästa sedan 2012.

Den årliga enkätundersökningen görs om företagsklimatet i alla Sveriges kommuner och baseras på över 30 000 företagare som satt ett betyg på sin kommun. De områden som utvärderas i enkäten är bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter samt till kommunens service till företagen.

- Företagen ger både tjänstemännens och politikernas attityder till företagande högre betyg än tidigare. Företagen är också mer positiva än andra kommuner i länet till kommunens handläggningstider, säger Jessica Drugge, projektledare på Svenskt Näringslivs regionkontor.

Salems företags sammanfattade omdöme ger Salems kommun ett slutbetyg på 3,7 av 6. Detta betyg placerar även Salem över genomsnittet för både hela Sverige, som enligt enkäten ligger på 3,4.

- Det är glädjande att Salems duktiga företagare uppskattar att vi kommuntjänstemän försöker förbättra vår service och attityd för att underlätta deras arbete. Våra företag är helt avgörande för kommunens framtid, säger Jan Lorichs Planeringsstrateg på Salems kommun.

Senast uppdaterad 21 maj 2019