Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Salems kommun får toppbetyg av företagarna

Enligt en undersökning som görs på begäran av Sveriges kommuner och landsting, SKL, gällande Nöjd Kund Index, NKI, har Salems kommun den sjunde högsta ökningen under 2018 i hela landet.

Företagarna får i en enkät besvara frågor om kommunernas service vad gäller information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet. De får också göra en helhetsbedömning av kommunernas service. Det är helhetsbedömningen som ligger till grund för måttet "nöjd-kund-index" (NKI). 

Bedömningen för "nöjd kund index" (NKI) servicemätning görs på en skala 1 till 100. Skalan är uppdelad inom olika kategorier där allt under 62 anses som lågt, 62-69 som godkänt och över 70 som högt. Mellan 2017 och 2018 steg Salems kommuns totalbetyg från 69 till 78. Det innebär att Salems resultat är det högsta i länet tillsammans med Lidingö.

Inom alla områdena information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet hamnade Salems omdömen mellan 74 och 82, vilket är väldigt goda betyg.

Senast uppdaterad 18 april 2019