Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Sveafastigheter och Vestigia bygger i Salem

Nu är avtalet påskrivet för exploatering av området Södra Hallsta i Rönninge, Salems kommun. Det är Sveafastigheter och Vestigia fastigheter som kommer att bygga det nya bostadsområdet alldeles intill Rönninge centrum, med närhet både till service och kollektivtrafik.

- Efter många år kan vi nu gå igång med planeringen av Södra Hallsta och det känns verkligen bra. Det blir över 200 nya bostäder i toppenläge nära Rönninge station. Jag tror det blir ett stort intresse från kommuninvånarna. Dessutom förverkligas nu Tvärleden mellan Rönningevägen och Salemsvägen som därmed kommer att avlasta Rönninge centrum från en del biltrafik, säger Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande i Salem.

Onsdag 12 december skrev Sveafastigheter och kommunen på markanvisningsavtalet. Sveafastigheter kommer att bygga cirka 230 lägenheter och 30 radhus, andelen hyresrätter ska vara minst 35% men max 50%. Sveafastigheter kommer även bygga de LSS-boende som planeras på platsen.

-Södra Hallsta kommer att bli en variationsrik och attraktiv stadsdel i ett kollektivtrafiknära läge. Vi är glada att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen av kommunen, säger Rahel Belatchew, Sveafastigheter.

Vestigia fastigheter kommer att bygga 20-30 bostadsrätter, avtal med Vestigia skrivs fredag 14 december. En ny tvärväg kommer även att byggas mellan Salemsvägen och Rönningevägen och en ny vattenledning kommer att dras under den nya Tvärvägen.Målet för planeringen är att korsningen mellan Tvärleden och Salemsvägen ska bli en cirkulationsplats.

- Det är lokalhistorisk mark som ska planeras. Jag tycker det vore en god idé att döpa en av vägarna efter den gamla dansbanan, som fanns här för ca 50 år sedan, säger Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande

Innan val av entreprenör föll på Vestigia och Sveafastigheter tog Salems kommun emot ett flertal förslag från olika entreprenörer, varav sju valdes ut som underlag för beslut. Förslagen ställdes ut på biblioteket i Salem och på salem.se. Målet är att Södra Hallsta ska komplettera Rönninge centrum och tanken är att den nya bebyggelsen ska ha en modern, tät utformning som samtidig bevarar det genuina Salem.

Kontakt

Salems kommun

Lennart Kalderén
Kommunstyrelsen ordförande
08-5325 98 06
lennart.kalderen@salem.se

Bo Thoor
Senior projektledare
bo.thoor@salem.se
08 - 532 592 58

Sveafastigheter

Rahel Belatchew Lerdell
VD Sveafastigheter Utveckling AB
rahel@belatchew.se
070 174 94 32

Vestigia Fastigheter

Michael F Casselbrant
michael.casselbrant@vestigiafast.se
070 483 61 11

Bilder


Kontraktet skrivs under av Lars Gärde och Rahel Belatchew, Sveafastigheter samt Lennart Kalderén, kommunstyrelsens ordförande och Mats Bergström, kommundirektör, Salems kommun

Klicka här för att öppna bilden högupplöst

Sveafastigheters bild av framtidens Södra Hallsta.

Klicka här för att öppna bilden högupplöst

Sveafastigheters Lars Gärde och Rahel Belatchew presenterar framtidens Södra Hallsta.

Klicka här för att öppna bilden högupplöst

Senast uppdaterad 12 december 2018