Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Snart drar Utan bilen-dealen igång

Utan bilen-dealen är projektet där 21 hushåll från 12 kommuner i Stockholmsregionen får prova att byta ut alla bilresor under en mil till elcykelresor. I Salems kommun är det två barnfamiljer som deltar i projektet.

Under 3 månaders tid, april-juni, kommer 21 hushåll i Stockholmsregionen att byta ut sina bilresor under en mil till cykelresor. Hushållen kommer få låna elcyklar och lådcyklar som kommer att ersätta bilen för de korta resorna, till exempel till affären, förskolan eller utflykten.

Följ projektet i sociala medier

Samtliga deltagande hushåll kommer att dokumentera sina resor i sociala medier, så att vi kan följa dem: Vad tycker barnen om att hämtas med lådcykel istället för bil? Hur långt räcker batteriet? Hur blir det att handla mat med cykeln om det regnar?

I Salems kommun deltar två tvåbarnsfamiljer, för mer information om dem, besök energirådgivningens hemsida.

Du kan följa Salemfamiljerna och övriga testhushåll i sociala medier under #utanbilendealen.

En del av projektet Fossilfritt 2030 - Stockholms län

Utan bilen-dealen finansieras av Tillväxtverket via den Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och är en del av projektet Fossilfritt 2030 – Stockholms län.

Senast uppdaterad 30 mars 2021