Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Skärpt eldningsförbud i Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder skärpt eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 08.00 den 23 juli 2021. Förbudet gäller tillsvidare.

Med anledning av den senaste tidens värme och torka råder extremt hög brandrisk i skog och mark. Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster och utifrån SMHI:s prognoser därför beslutat att skärpt eldningsförbud ska gälla i hela Stockholms län med start idag, 23 juli kl 08.00.

Eldningsförbudet innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna med fast bränsle (till exempel ved, kol, gräs, ris och grenar) utanför sammanhållen bebyggelse.

Det skärpta eldningsförbudet innebär även att det inte är tillåtet att grilla med fast bränsle vid allmänna fasta grillplatser. Däremot är det tillåtet att använda utrustning för matlagning som drivs med gas eller vätska, förutsatt att anordningen är utformad och placerad så att det inte finns risk för brandspridning.

Läs mer på Länsstyrelsens hemsida.

Vid frågor, kontakta i första hand länets räddningstjänster:

Storstockholms brandförsvar.

Södertörns brandförsvarsförbund.

Senast uppdaterad 23 juli 2021