Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Rapport om laddinfrastruktur på remiss till 16 september

Mellan den 16 juni och 16 september 2022 är en rapport om utbyggnad av laddinfrastruktur för allmänt ändamål på remiss. I rapporten klargörs vilken roll kommunen har och vilken roll marknaden har. Rapporten anger också ett antal grundförutsättningar som är viktiga att förhålla sig till i etablering av laddinfrastruktur.

Kommunen jobbar aktivt med klimatfrågan och det övergripande klimatmålet omsätts i praktiken på olika sätt, bland annat via denna rapport. Det känns roligt att kunna skicka ut rapporten på remiss och jag hoppas vi får in många bra synpunkter som vi kan ta med oss i det fortsatta arbetet, säger Rickard Livén (M), kommunstyrelsens ordförande.

Klimatneutralt Salem senast år 2045

I februari 2021 beslutade kommunfullmäktige om ett klimatinitiativ där nya klimatinriktningar antogs för att bredda Salems kommuns klimatarbete. I februari i år antogs kommunens övergripande klimatmål: Klimatarbetet i Salem innebär ett gemensamt ansvar för kommunen, dess invånare och företagen och syftar till ett klimatneutralt Salem senast år 2045.

För att nå den övergripande målsättningen om ett klimatneutralt Salem senast år 2045 och klimatuppdragen som finns i klimatinitiativet behöver kommunen arbeta med olika åtgärder som genererar utsläppsminskningar. En omställning av fordonsflottan är en viktig del i detta arbete.

Ökning av laddbara personbilar i kommunen

Antalet laddbara personbilar ökar snabbt i kommunen och kommer enligt prognoser att fortsätta öka. Detta ställer krav på att det finns infrastruktur som möter behov och efterfrågan på laddning av fordon. Salems kommun har därför tagit fram en rapport för etablering av publik laddinfrastruktur för personbilar och mindre laddfordon i kommunen. Rapporten är utsänd på remiss mellan den 16 juni och 16 september 2022.

Rapporten klargör vilken roll som kommunen har när det gäller etablering av laddinfrastruktur och vilken roll som marknaden har. Rapporten innehåller förslag på hur kommunen kan stötta marknaden i fortsatt utbyggnad av laddinfrastruktur. Exakt hur kommunen ska arbeta med laddinfrastruktur kommer preciseras efter remissperioden.

Vill du veta mer om Rapport - utbyggnad av publik laddinfrastruktur? 

Läs mer på salem.se/laddinfrastruktur eller besök kommunens bibliotek på Säbyhallsvägen 30 i Salems centrum.

Senast uppdaterad 20 juni 2022