Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Planuppdrag för Rönninge Kungsgård och Björknäs

Den 29 oktober beslutade kommunstyrelsen att godkänna program till detaljplan för Rönninge Kungsgård. Samtidigt beslutade kommunstyrelsen att ge bygg- och miljönämnden i uppdrag att upprätta detaljplaner för Rönninge Kungsgård och Björknäs.

Beslutet innebär att miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, med utgångspunkt i planprogrammet, kan påbörja detaljplanearbetet för områdena Björknäs och Rönninge Kungsgård.

Arbetet startas med att ta fram en undersökning av miljöpåverkan enligt Miljöbalken. Undersökningen ligger till grund för vilka utredningar som behöver tas fram innan planförslaget kan skickas ut på samråd.

Det kommer att finnas möjlighet att lämna synpunkter på detaljplanerna under två tillfällen. Det första tillfället är när detaljplanerna skickas ut för samråd. Kommunens tjänstemän går igenom inkomna samrådsyttranden och reviderar planförslagen, eller motiverar varför synpunkterna inte kunnat tillgodoses innan detaljplanen ställs ut för granskning. Under granskningen ges en ny möjlighet att lämna synpunkter på planförslaget.

Mer information om detaljplanerna kommer att läggas ut löpande på kommunens hemsida under "pågående planarbeten".

Senast uppdaterad 19 november 2018