Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ny sarg på gång i ishallen

Kommunstyrelsens tekniska utskott (KSTU) beslutade den 16 juni 2021 att omfördela investeringsmedel för år 2021 och 2022 avseende investeringen i en ny sarg i ishallen. Anledningen är att sargen har förslitningsskador och Svenska ishockeyförbundet ändrat rekommendationerna för sarghöjden i ishockeyhallar. Åtgärden planeras genomföras under sommaren 2022.

– Den fastslagna fastighetsstrategin innebär att vi ser över behoven brett i vår kommun, det är glädjande att ishallen nu får en ny efterlängtad rink. Salems ishall inrymmer ishockey, konståkning samt allmänhetens istider. Rinken har efter många år gjort sitt och det är även viktigt  att vi följer Svenska ishockeyförbundets rekommendationer, säger Rickard Livén (M), ordförande för Kultur- och fritidsnämnden.

Genom åren har sargen i ishallen fått stå emot många tacklingar och slagskott. Dessutom har Svenska ishockeyförbundets rekommendationer på sargens höjd förändrats. Arbetet sker inom kommunens fastighetsstrategis ram och det är Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen som ansvarar med en särskilt tillsatt projektledare. Utbytet av en ny sarg planeras genomföras under sommaren 2022. Utöver en ny sarg planerar vi även bygga nya utvisningsbås samt installera nya plexiskivor och nät runt sargen. 

Har du några frågor? Kontakta Peter Youssef, projektledare, på peter.youssef@salem.se.

Senast uppdaterad 16 augusti 2021