Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ny laddhybridbil ytterligare ett steg mot en mer miljövänlig kommun

Salems kommun har i linje med sina miljömål nu skrivit på leasingavtal för ytterligare en laddhybridbil. Planen är att successivt övergå till en grönare fordonsflotta som är bättre för både säkerhet och miljö. År 2025 ska samtliga bilar vara fossilbränslefria.

Denna planerade övergång innebär att våra nuvarande bränsledrivna fordon successivt byts ut mot fordon som drivs helt eller delvis på fossilbränslefria drivmedel såsom el eller biodrivmedel. Samtidigt gör vi iordning nya eller befintliga parkeringsplatser med laddstolpar på olika platser runt om i Salem.

Satsningen är en del av en större helhet, där kommunen siktar på att ta in allt fler miljövänliga transportsätt och minska användningen av bensin- och dieseldrivna fordon, samt fortsätta vidta andra miljöfrämjande åtgärder. För tillfället har kommunen till exempel en miljöpolicy vid upphandling för att säkerställa att vi väljer det miljövänliga alternativet vid upphandling av tjänster eller varor. Dessutom arbetar våra förskolor, skolor och äldreboenden hårt med att minska matsvinnet inom sina verksamheter.

Salems kommuns nya laddhybridbil. Med på bild är Lennart Kalderén och Mats Bergström.Kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) och kommundirektör Mats Bergström tillsammans med det senaste tillskottet i Salems kommun allt grönare fordonsflotta. Foto: Salems kommun.

Senast uppdaterad 27 maj 2020