Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ny busshållplats vid Bovieran

Seniorboendet Bovieran bygger 54 nya lägenheter mellan Skyttorpsvägen och Säbyvägen, lägenheterna kommer att stå klara i slutet av 2020. Nu är det klart att det kommer att byggas en busshållplats på Skyttorpsvägen, mellan nuvarande busshållplats Skogvaktarstigen och utfarten till Salemsvägen (intill Bondestigens västra utfart).

Det blir då buss 708 mellan Rönninge station och Tumba Station (via Hallunda) som utökas med en ny busshållplats, utan att det påverkar restiderna i någon större utsträckning.

För att finansiera detta kommer kommunen även att via Trafikverket och Trafikförvaltningen ansöka om statlig medfinansiering vid anläggning av busshållplats, inklusive trottoar, övergångsställe och gång- och cykelbana. Bidraget kan sökas först till 2021 och därför beräknas arbetet med busshållplatsen påbörjas och färdigställas först under samma år.
- Kollektivtrafiknätet i Salem får en bra komplettering då ett par hundra salemsbor på Bondestigen och Bovieran kommer att få närmare till buss 708 och därmed närmare till såväl Salems centrum som pendeltåg och tunnelbana, säger Lennart Kalderén, kommunstyrelsens ordförande.

Senast uppdaterad 17 december 2019