Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ny brygga och gångväg intill Rönninge centrum

En förlängning av Skönviksparken ska anläggas inom detaljplan för Rönninge centrum. I våras tog kommunstyrelsens tekniska utskott beslut att det vid den nya delen av Skönviksparken till sydväst ska anläggas en brygga, planteringar samt belysning.

Bryggan som kommer att anläggas vid Skönviksparken som ligger intill Rönninge centrum kommer att bekostas och byggas genom Småa AB och överlåts därefter till kommunen enligt avtal. Ett förslag på utformningen av bryggan har tagits fram och det blir en mindre flytbrygga som kommer att anläggas. Runt om i den förlängda delen av Skönviksparken kommer dessutom planteringar samt belysning att anläggas.

När allt är klart ska man kunna gå in till Skönviksparken både från centrum som man gör nu, samt från andra hållet, genom Wilhelmsrovägen. Tanken är att Skönviksparken med sin förlängda del ska bli lite som en slottspark, säger Stefan Grahn, projektledare på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen på Salems kommun.

Enligt planeringen förväntas bryggan vara färdigställd i slutet av sommaren.

För mer information, kontakta Stefan Grahn på stefan.grahn@salem.se eller på 08-532 599 71.

En ny flytbrygga kommer att anläggas vid Skönviksparken och sjön Flaten.Vid sjön Flaten kommer bryggan (1) och nya delen av parken (2) anläggas, med en ny entré och gångväg (3) till Skönviksparken. 

Senast uppdaterad 24 augusti 2020