Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Flicka som klappar ett får

Foto av: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

Nu börjar vi bygga Ersboda 4H-gård

Äntligen har kommunen fått en byggentreprenör till Ersboda 4H-gård. Beslut och medel för renoveringen av det gamla torpet med ladugård har funnits sedan tidigare.

Under 2018 har kommunen sökt byggentreprenör för att påbörja 4H-gården, men det var först i december 2018 som det blev klart att Wästbygg ansvarar uppbyggnaden.

Arbetet kommer påbörjas i månadsskiftet januari - februari och beräknas vara färdiga i maj 2019. De åtgärder som ska göras är att förstärka vägen, renovera ladan och torpet, anlägga kommunalt vatten och avlopp, el, larm, skapa en mindre samlingslokal med toalett samt utrusta hagar för bete. Verksamheten kommer drivas av Ersboda 4H-klubb, en lokal förening och innebär mindre djurhållning med några ponnyhästar, får, kaniner och höns. För renoveringen har kommunen fått stöd från Leader Sörmlandskusten och Länsstyrelsen i Stockholms län. Här (klicka) kan du läsa mer om projektet.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

Senast uppdaterad 16 januari 2019