Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Karlskronaviken: Aktuell status

Arbetena med att bygga ut kommunala gator och VA inom detaljplanen för Karlskronaviken startade i september 2018. Etapp 1 av utbyggnaden färdigställdes vid årsskiftet 2019/2020. Då var vatten- och avloppsledningar samt nya gator till stor del färdigställda. Nu pågår utbyggnaden av etapp 2 som är en del av gång- och cykelvägen samt gång- och cykelbron som ska gå över Dånviken.

Den planerade gång- och cykelbron mellan Salem och Södertälje utgör del i det regionala cykelstråket mellan Nykvarn, Södertälje, Salem och Botkyrka och har stor betydelse för den regionala cykelpendlingen. Bron skall anläggas vid Dånviken i närheten av den gamla stambanan som i huvudsak används för pendeltåg. 
 
Kommunens entreprenör, PEAB, utför grundläggning för stödmurar samt schaktnings- och fyllningsarbeten under hösten. Gång- och cykelvägen och gång- och cykelbron planeras stå färdig i april 2022.

Senast uppdaterad 17 november 2021