Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Traditionsenliga julbelysningen sätts upp i Salems kommun

Inom kort kommer den traditionella julbelysningen lysa upp i mörkret. Frågan om årets julbelysning har diskuterats med anledning av den ansträngda energisituationen som råder i Sverige och nu har beslut tagits om att de ska sättas upp.

– I Salem har vi två julgranar och några ljusslingor som vi brukar sätta upp under vintermånaderna. De lampor vi använder är led-lampor och de flesta går på gatubelysningen, det vill säga att lamporna släcks och tänds i samband med gatubelysning och lyser därför inte dygnet runt, säger Senad Palic, driftchef VA/utemiljö i Salems kommun.

Salems kommun har sen några år tillbaka arbetat med strategiska energibesparingsåtgärder. Bland annat solcellsinstallationer och energikonverteringar på kommunala byggnader samt ett kontinuerligt utbyte av energislukande lampor mot ledbelysning. Men elåtgången för julbelysningen är en så liten del av kommunens energianvändning så värdet den tillför i form av trygghet och trivsel är mycket större än den energi vi sparar genom att inte ha någon julbelysning.

Så i månadsskiftet november/december kan alla Salemsbor se fram emot det efterlängtade inslaget av ljus från julbelysningen i vintermörkret.

Vid frågor, kontakta Senad Palic, driftchef VA/utemiljö, på senad.palic@salem.se

Senast uppdaterad 14 november 2022