Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Förberedande markarbete i Salarpsbacken

I Salarpsbacken ska ett nytt flerbostadshus uppföras med totalt 35 lägenheter. Bygglov beviljades av bygg- och miljönämnden i oktober 2020. Startbesked för markarbeten har därefter getts i november 2020, vilket innebär att man nu börjat förbereda marken. Med start vecka 10 sker grävning och schaktning inom området.

Just nu kan omkringboende märka av att marken i Salarpsbacken, invid Salarps äldreboende och Rönninge station, förbereds för nybyggnation. Planen är att bygga ett flerbostadshus med 35 lägenheter. Själva byggnaden kommer att uppföras L-formad med fyra våningar ut mot Garnuddsvägen och tre våningar högre upp i Salarpsbacken, med en skyddad innergård mot berget bakom. Fasaden utförs huvudsakligen med träpanel i olika nyanser av grått och vitt, samt med en putsad sockel. Taket utförs som sadeltak i svart plåt. Upplåtelseformen för bostäderna är ännu inte bestämd.

Byggnationen utgör i ett större sammanhang en del av förtätningen kring nya Rönninge centrum och möjliggör för fler kommunmedborgare att bo i ett attraktivt och pendlarvänligt läge nära tågstationen.

Mer information om bygget vid Salarpsbacken kommer att publiceras löpande på salem.se.På Salarpsbacken kommer 35 nya lägenheter preliminärt stå klara första kvartalet 2022.

Senast uppdaterad 09 mars 2021