Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Detaljplan för nya hyresrätter i Söderby antagen

Kommunstyrelsen beslutade den 29 oktober 2018 att ge Bygg- och miljönämnden i uppdrag att upprätta en ny detaljplan för fastigheten Salem 4:2 och del av Salem 5:3 (Trekanten) i Söderby. Den 25 februari 2021 beslutade kommunfullmäktige att anta detaljplanen som inkluderar två nya flerbostadshus i korsningen Söderby gårds väg och Sanatorievägen.

I kommundelen Söderby planeras för ny bostadsbebyggelse i form av två nya flerbostadshus, med tre till fyra våningar. Bebyggelsen planeras i korsningen Söderby gårds väg och Sanatorievägen med cirka 70 tillkommande hyresrättslägenheter. Inom området finns dessutom möjlighet att anlägga en mindre verksamhet såsom exempelvis café eller gym. 

Syftet med detaljplanen är att möjliggöra uppförandet av två flerbostadshus på del av fastigheten Salem 5:3 samt bevara det kulturhistoriska värdet av det befintliga flerbostadshuset på fastigheten Salem 4:2. Det befintliga flerbostadshuset uppfördes under tidigt 50-tal och har tidigare varit arbetarbostäder för biträden vid Söderby sjukhus. Den tillkommande bebyggelsen ska anpassas i gestaltning till det befintliga flerbostadshuset.

Antagandehandlingar finns tillgängliga här.

I korsningen Söderby gårds väg och Sanatorievägen planeras cirka 70 hyresrätter att byggas.

Senast uppdaterad 08 mars 2021