Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Byggstart för projekt Fågelsången drar snart igång

Efter en del planerande och förberedelse så börjar tidpunkten för byggstart att närma sig för skolan och idrottshallen vid Fågelsången. En tidsplan för hösten har upprättats, så här kommer du som invånare att påverkas.

Det första som kommer att hända med start kring vecka 37 (7-11 september) är att byggområdet kommer att stängslas in. Instängslingen kommer i första etappen att bli från Säbytorgsvägen längs Rönningeborg, fram till området för skolan. Den stora öppna planen där skola och idrottshall kommer att byggas kommer också att stängslas in.

Gång- och cykelvägarna på båda sidorna om Rönningeborg kommer att hållas öppna, dock kommer gång- och cykelvägen öster om Rönningeborg att stängas av under hela byggtiden. Denna väg ersätts med en GC-väg i öster, från där GC-vägen från backen mot Salemstaden finns idag.
Snart drar byggstart av Fågelsången igång. På kartan ovan kan man se det inhägnade området som en sträck/plus (-----+-----) tecknad linje (högerklicka och öppna bild i ny flik för en större bild). 

Arbete under hösten 2020

Det första som kommer att märkas av byggnationen är under vecka 41 (5-9 oktober) då en del skog kommer att fällas i närheten av Säby kyrka och församlingshem. Detta sker för att vi ska kunna bereda väg för den nya infarten till området. Efter att marken gjorts trädfri kommer sprängningsarbeten att genomföras. 

Området för skola och idrottshall kommer börja schaktas och pålas kring vecka 50 (7-11 december), mer information om detta arbete kommer vid ett senare tillfälle. Bilden ovan illustrerar också de etableringsområden som finns för material och arbetsbodar/kontor med blå färg. Transportvägar under byggtiden är markerade med gula områden.

Kontakt kommer även att tas med Rönningeborg och Salemstaden för att göra inventering av de fastigheter som ligger närmast arbetsområdet. Inventeringen syftar till att utreda nuvarande status och utseende på byggnader och eventuell mark. Omfattning av denna inventering är ännu inte fastställd.

Kontakt

Vid ytterligare frågor om projekt Fågelsången, kontakta Bo Thoor, senior projektledare, på bo.thoor@salem.se eller på 08-532 592 58.

Senast uppdaterad 07 september 2020