Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ännu fler bostäder i Södra Hallsta

Salems kommun planerar för ett nytt bostadsområde i Södra Hallsta, strax norr om Rönninge centrum. Nu planeras fler bostäder att byggas inom området. Förslaget till detaljplan kommer att skickas ut på samråd under våren 2021. Salems kommun vill gärna ha dina synpunkter. Håll utkik på kommunens hemsida!

I december 2018 gav kommunstyrelsen bygg- och miljönämnden i uppdrag att ta fram en detaljplan för området. Syftet med planläggningen var, enligt planuppdraget, att möjliggöra för ny bebyggelse i form av cirka 260 nya hyres- och bostadsrätter, förskola, LSS-boende och en tvärförbindelse mellan Salemsvägen och Rönningevägen. 

Kommunen samarbetar med två olika exploatörer inom området. De är Sveafastigheter Utveckling AB och Vestigia fastigheter AB. Sedan planuppdraget gavs har områdets förutsättningar utretts och bearbetats. Södra Hallsta föreslås nu ge plats för cirka 300 bostäder. Ett mindre flerbostadshus, med cirka 20 lägenheter, föreslås komplettera bebyggelsen längs med Salemsvägen, på delar av bostadsrättsföreningen Rönningeportens parkeringsyta.

Den 15 februari beslutade kommunstyrelsen att godkänna förändringen av exploateringsgraden och skickar ärendet vidare till bygg- och miljönämnden som är den nämnd som fattar beslut om att skicka ut planförslaget på samråd. 

Läs mer om kommunstyrelsens beslut i protokollet från den 15 februari här.

Senast uppdaterad 01 mars 2021