Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Akut vattenläcka på Säbytorgsvägen

Med anledning av en akut vattenläcka på Säbytorgsvägen kommer vattnet att stängas av för lägenheterna i Rönningeborg samt Säbyhemmet och Säbykyrkan. Arbetet att lösa problemet beräknas pågå till kl 17.00 den 24 februari. Tappställe för att hämta vatten finns vid gångtunneln vid Skyttorpsskolan på Skyttorpsvägen.

Tappställe för att hämta hem vatten

Tappställe för att hämta upp vatten kommer att sättas upp utanför Medley på Säbyhallsvägen 1. Uppdatering kl 16.45: På grund av en igenfrusen brandpost finns istället vatten att hämta vid gångtunneln vid Skyttorpsskolan, ett stenkast ifrån Medley.

Efter att vattnet sätts på igen

Du som får missfärgat vatten uppmanas att spola ur ledningen genom att öppna en kallvattenkran och låta den rinna i minst 10 minuter eller till dess att vattnet är klart igen. Att vattnet är missfärgat betyder inte att det är farligt i sig, men det kan ha en viss järnsmak, vi rekommenderar därför att man inte dricker av det. Vi rekommenderar även att man väntar ett tag med att tvätta ljusa kläder för att undvika missfärgning av plagg.

Senast uppdaterad 24 februari 2021