Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Uppdelad skolstart i Salems skolor

Nästa vecka inleds höstterminen för Salems grund- och gymnasieskolor. Cirka 400 anställda och 2 500 elever möts, men det blir inga stora samlade upprop utan klassvis starter på olika dagar. Terminsstarten är efterlängtad, inte minst för de som haft distansundervisning under våren.

Särskilt på gymnasiet är vi glada att äntligen få bedriva undervisning på plats. Introduktionen blir självklart utspridd på olika tider, berättar Katarina Sweding, barn- och utbildningschef. 

Det är en helt annan dynamik i klassrummen och lättare att tillgodose elevers behov av stöd med en naturlig tillgång till sina lärare. Men jag måste säga att vårens distansundervisning gick mycket bra tack vare engagerade insatser från både lärare och elever. 

Rönninge gymnasium välkomnar 140 nya elever på måndag 17 augusti. Årskurs två och tre på inleder höstterminen på onsdagen. 

Med anledning av coronapandemin uppmanas alla fortsatt att minimera resandet i kollektivtrafiken, hålla avstånd och stanna hemma om man känner sig sjuk. Föräldrar till yngre barn ansvarar för ett så säkert resande som möjligt. Många av kommunens ungdomar reser kollektivt till gymnasieskolor runt om i hela länet. 

Vi hoppas att vuxna som kan arbeta hemma och kan styra sina tider bidrar till att ge de unga möjlighet att riskfritt resa till sin skola. Det handlar också om att våra unga inte ska riskera andras hälsa, till exempel hos äldre anhöriga, understryker Katarina Sweding. 

Salems kommuns barn- och utbildningsförvaltning har en beredskap för om situationen och rekommendationer ändras under hösten. Förberedda planer finns för eventuella scenarier. Det digitala språng som togs i utvecklingen av utbildningen i våras gör det också lättare att fortsatt använda dessa plattformar vid behov. 

Kontaktuppgifter till alla förskolor och grundskolor finns på salem.seRönninge gymnasium även på ronningegymnasium.se.

Upprop inför höstterminen 2020

Säbyskolan: Måndag 17 augusti kl 08.30. Skoldagen avslutas kl 10.

Skogsängsskolan: Måndag 17 augusti kl 09.00. Skoldagen avslutas kl 11.

Rönninge skola: Måndag 17 augusti kl 08. Undervisning enligt schema till kl 13.40.

Nytorpsskolan: Måndag 17 augusti kl 09.00. Skoldagen avslutas efter uppropet.

Rönninge gymnasium: Åk 1: måndag 17 augusti kl 10. Åk 2: onsdag 19 augusti kl 13. Åk 3: onsdag 19 augusti kl 14.

Elever som har fritids går dit när skoldagen är slut.

Kontakt:

Katarina Sweding 
Barn- och utbildningschef
katarina.sweding@salem.se
08-5325 98 66

Jerry Norrbom
Rektor Rönninge gymnasium
jerry.norrbom@salem.se
0707-46 10 20

Senast uppdaterad 12 augusti 2020