Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Salems kommun näst bästa skolkommun i Stockholms län

I Lärarförbundets årliga ranking av Sveriges bästa skolkommuner klättrar Salem 119 platser och kniper en andraplats i Stockholms län, strax efter Danderyd. I hela landet hamnar Salem på plats 25 av 290 kommuner.

- Att Salem kommun har klättrat i Lärarförbundets rankning är naturligtvis mycket glädjande. En andra placering i Stockholms län är mycket, mycket bra! Det jag vill lyfta fram är våra ökade elevresultat och i det sammanhanget rikta ett stort tack till alla våra kompetenta lärare som gör ett fantastiskt arbete med alla våra elever mot ökad måluppfyllelse, säger Eva Lindkvist, förvaltningschef barn- och utbildningsförvaltningen. 

- Det är mycket glädjande men inte förvånande att vi placerar oss i toppen både i riket och bland länets kommuner i denna ranking. Vårt målmedvetna systematiska kvalitetsarbete på alla nivåer och vår satsning på lärarna har nu gett utslag i flera års förbättringar av kunskapsresultaten både i grundskola och gymnasium. Stort tack till våra duktiga lärare och övrig personal, säger Lennart Ejenäs, ordförande i barn- och utbildningsnämnden

Kontakt
Eva Lindkvist
Barn- och utbildningsförvaltningen
Salems kommun
08-53 25 9893

Lennart Ejenäs
Ordförande i Barn- och utbildningsnämnden
070-8516000
lennart.ejenas@salem.se

Senast uppdaterad 08 november 2018